EZ NEM CSAK SZLOGEN

A sokoldalú építő

INTERJÚ GOMBKÖTŐ MÁRKKAL,
A GOMÉP KFT. TULAJDONOS- ÜGYVEZETŐJÉVEL

A lajosmizsei székhelyű Gomép Kft.-t térségünk egyik meghatározó építőipari társaságaként tartják számon. A cég fő profilja közintézmények, egészségügyi építmények, egyházi épületek, ipari létesítmények valamint lakó- és szállásépületek generálkivitelezése. Az elmúlt közel harminc évet a folyamatos fejlesztések, a profilbővítések és a stabil gazdálkodás jellemezték. Gombkötő Márk tulajdonos-ügyvezetővel a vállalkozás tevékenységeiről, sikereiről beszélgettünk.

„A mestervizsga után, 1974-től kőművesmesterként dolgoztam. A fejlődés érdekében tanultam, majd a magasépítési technikumot is elvégeztem. 1991-ben jött el a megfelelő időpont, hogy megalapítsuk a Gomép Ipari és Kereskedelmi Kft.-t. A cégalapítók lajosmizsei lakosok, éppen ezért tölt el bennünket büszkeséggel, hogy a térség elismert, teljes körű építőipari szolgáltatást nyújtó vállalkozásává váltunk. Folyamatosan fejlődtünk, ezért munkalehetőséget teremtettünk a környék lakosainak. Jelenleg közel száz fő alkalmazott és további nyolcvan-száz fő alvállalkozó dolgozik cégünknél. Szívügyem a természetes anyagokból történő igényes és minőségi munkavégzés. Az elmúlt évtizedekben megismertek minket, jó a hírünk és szeretnek velünk dolgoztatni. Örömmel tölt el, hogy cégünkre a mai napig a családias hangulat jellemző.”

– Az elmúlt közel harminc évben, a kezdetektől a mai napig az volt a célunk, hogy ügyfeleink minden igényét kielégítsük magas színvonalú munkáinkkal, korszerű és környezetbarát technológiák alkalmazásával, minőségi alapanyagok beépítésével. A Gomép Kft. egy stabil, folyamatosan fejlődő vállalkozás, amely bebizonyította az eltelt évtizedekben, hogy megbízható parnere vevőinek és beszállítóinak egyaránt. Cégünk kiválóan képzett szakembergárdája és sokéves tapasztalata biztosíték arra, hogy a legnagyobb szakmai kihívásokat is képes megoldani a kitűzött határidőre. A Gomép Kft. kifogástalanul kivitelezett középületeiért eddig öt alkalommal érdemelt ki Nívódíjat. Arra is büszkék vagyunk, hogy az általunk megépített közintézmények, egyházi és műemlékvédelmi munkák, ipari és mezőgazdasági létesítmények maradandóan hozzájárulnak környezetünk fejlődéséhez. Szakmai munkánk és társadalmi felelősségvállalásunk elismeréseként 2014-ben felvételt nyertünk a Kós Károly Egyesülés tagjainak sorába.

Az építőipari fővállalkozás, generálkivitelezés és a tervezés mellett tevékenységi körünkbe tartozik még az építőanyag kereskedelem valamint a fa nyílászárók gyártása. Ezek kitűnően kiegészítik egymást, így teljes körű szolgáltatást tudunk nyújtani megrendelőinknek.

Huszonöt éve hoztuk létre építőanyag-kereskedelmünket, ami azóta is folyamatosan fejlődik. Büszkék vagyunk arra, hogy a térségünkben történő építkezések építőanyag ellátásának meghatározó részét cégünk biztosítja. 2012-ben nyitottuk meg az Építők Háza Áruházunkat, amelyben az építőanyag mellett barkács- és kertészeti részleg is található. Cégünk 2015 óta működteti asztalosüzemét, amely elsősorban fa nyílászárók gyártását végzi, de forgalmazunk műanyag nyílászárókat is.

Lajosmizsei cégként kezdetben elsősorban Pest megyében építettünk különféle létesítményeket, később azonban Bács-Kiskunban is letettük a névjegyünket. 2018-ban adtuk át az ötszázadik generálkivitelezési munkánkat. Eddigi munkáink közül nehéz kiemelni néhányat, mivel sokféle és sok szép létesítmény megvalósításában vettünk részt. Úgy gondolom, hogy mindenképpen meg kell említenem az Izsáki Házitészta impozáns logisztikai raktárát valamint a négycsillagos tiszakécskei Barack Hotel megépítését.

A közelmúlt munkái közé tartozik egy saját beruházásban megvalósult 44 lakásos társasház, amelyet tavaly adtunk át Lajosmizsén. A nagy érdeklődésre tekintettel az idén egy 15-20 lakásos társasház építését tervezzük. Nemrégiben Ladánybenén a Polgármesteri Hivatal épületenergetikai felújítását, bővítését végeztük, Kerekegyházán a közreműködésünkkel történt az óvoda építése, majd bővítése valamint a városháza homlokzatának felújítása. Tavaly ősszel fejeztük be Kecskeméten a különleges, katica formájú bölcsöde kivitelezését. Az elmúlt időszak egyik legjelentősebb megbízásaként tekinthetünk a felsőlajosi Márka Üditőitalgyártó Kft. üzemének kivitelezésére. Lajosmizsén a Folplast Kft. részére granulátum tároló silókat és üzemcsarnokot, a Mizsetáp Kft. számára pedig új csarnokot építünk.

|  REFERENCIÁINKBÓL